Få hjelp med din stressnakke her! ☆
Logg Inn

Cervikogen hodepine og migrene

naprapati May 19, 2022

I dag deler jeg litt om: 

  • Vanlige symptomer på cervikogen hodepine, eller spenningshodepine
  • Hva er årsaken til hodepine og migrene?
  • Hva er migrene?
  • Hvordan behandle hodepine og migrene?

Mange beskriver smertene ved spenningshodepine som en stram hjelm rundt hodet, eller en trykkende følelse. Det kan gjerne starte i nakken, og stråle oppover mot hodet.

Les mer generelt om hodepine her.

Jeg ser sjelden at den er tilstede fra morgenen til kveld, men oftere at det kommer litt utover formiddagen, dagen og øker i styrke. Det er ofte spenninger eller nedsatt bevegelighet i nakkemuskler, og virvler som kan være årsak til plagene. 

Diagnosen settes på bakgrunn av sykehistorien og symptomene. Det er viktig å uteslutte andre diagnoser. Sammen med en klinisk undersøkelse av bevegelighet og funksjon stilles diagnosen. Vanlige funn er øm muskulatur, og ømme punkter som i noen tilfeller stråler ut i samme området som hodepinen er lokalisert.

Når det gjelder smerter i hodet er veldig ofte også smerter i nakken et symptom.


Hvorfor får man hodepine og migrene?

I min verden er enten fysisk eller mentalt stress den utløsende faktoren for spenningshodepine. Det skyldes gjerne også en langvarig statisk belastning, som å sitte på kontor. Eller dårlig søvn, sammenbiting av tenner, dårlig syn, for lite vann, dårlig ergonomi, mistrivsel på arbeidsplassen osv kan gi nakkesmerter og hodepine. Dårlig ergonomi er noe jeg ser oftere og oftere, også hos yngre og yngre som sitter mye med telefon og pad.

Når det gjelder migrene er det ofte individuelt fra pasient til pasient hva som er triggere og årsak. Det kan være hormonelt, medisiner, kostholdsrelatert, dårlig søvn osv. Finn dine triggere ved å ta testen her.

Hvordan behandle?

På klinikken behandler jeg gjerne med en kombinasjon av massasje, triggerpunktsbehandling og muskeltøy. For nakkeledd og øvre brystryggsledd som ofte har nedsatt bevegelighet bruker jeg teknikker som mobilisering eller manipulasjon. Du kan lese mer om Naprapati her.

Det viktigste er å legge til rette i hverdagen for å unngå triggere. Vi kartlegger din situasjon og jobber sammen med de områdene som trengs. Trykk her og test deg selv for å finne ut hvor skoen trykker for deg.