Få hjelp med din stressnakke her! ☆
Logg Inn

Vannmelon-sommer!

oppskrifter Jun 28, 2020

Vannmelon er en skikkelig sommerfavoritt hos oss! Barna elsker den, og jeg elsker den. Og den inneholder mange viktige næringsstoffer, samtidig som den er helt perfekt for å få i seg nok væske, og unngå dehydrering i sommervarmen. 

Vannmelonen har sin opprinnelse i Afrika og har som oftest en nydelig rød fruktmasse og en søt smak. Over 90 % av vannmelonen består av vann. Vannmelon inneholder a-vitaminet betakaroten samt et stoff som heter lykopen. Lykopen er et fargestoff i samme familie som betakaroten, og finnes i de fleste røde grønnsaker og frukter. Frukten inneholder også kostfiber som er gunstig for fordøyelsen, og kalium som er med på å regulere blodtrykket. 

Nedenfor finner du noen skikkelig favorittoppskrifter med nettopp vannmelon. 

Melonsalat med fetaost og reddik: 

2 porsjoner
Ingenting slår en frisk salat på varme, fine sommerdager. Denne salaten egner seg alene eller som tilbehør til grillmiddagen. 

Du trenger: 

500gr vannmelon
1/3 liten rødløk (skivet og legges i litt limesaft).
Saften fra 1 lime
1 neve bladpersille (hakket)
1 neve mynte (hakket)
70gr fetaost i terninger
25gr svarte oliven uten stein
4 stk reddiker, skivet
litt pepper

Slik gjør du: 

Start med å legge rødløk i limejuice i ca 15 minutter. Bland resten av ingrediensene i en bolle. Fordel rødløken og hel over den fargede limesaften. Dryss over hakket mynte og litt nykvernet pepper. 

Melon-Lemonade

 

Og sist, men ikke minst vannmelon - sorbet! 

Er du som jeg som bare elsker is, og sorbet, er dette en skikkelig vinner! Også til deg som ønsker deg et sunt alternativ til is. 

Til 2 porsjoner trenger du: 

- 2 dl vann
- 500 gr vannmelonn
- Ca 100-125 gr sukrin gold (etter hvor søt du ønsker den). 

Slik gjør du: 

Bland sukrin og vann og kok det til sukrinen er oppløst. Kjøl ned til romtemperatur. Bruk en stavmikser og kjør vannmelonen og sukkervannet til en jevn masse. Sett kaldt i fryser. Etter ca 2 timer er den spiseklar. 

mmm-mmm-mmm!

God sommer!!